ReCollectors design

ReCollectors design er baseret på en lang række antropologiske undersøgelser, hvor brugere har vist, fortalt og reflekteret over deres affaldssortering. De har også givet os indblik i deres ønsker til et affaldssorteringsprodukt. På den måde kan vi imødekomme mange af de barrierer, som gør det svært, og uoverskueligt at affaldssortere.

ReCollectors design har derfor et væld af små funktioner, som tager udgangspunkt i brugerens behov. Inder-boksen er nem at tage med og tømme. Håndtagene kan bruges til at transportere inder-spanden ud i de kommunale affaldssorteringscontainere. De kan også bruges til at sætte en standard 20 liters pose i spænd. Mange brugere har oplevet, at poser til affaldssortering enten ikke har passet til målene på deres affaldsspande eller poserne var svært tilgængelige. Begge dele var en stor irritation for brugerne. Håndtaget kan også bruges til at sætte inder-boksen i spænd, så inder-boksen står åben, hvis der skal affaldssorteres flere materialer. Bag på inder-boksen findes yderligere et håndtag, som gør det nemt at transportere 2 sorteringsbokse i én hånd.

Vores designløsning til affaldssortering er væghængt, da vi erfarede, at en stor barriere for affaldssortering er pladsmangel, særligt under køkkenvasken. D. 1. juli 2021 skal vi sortere 10 affaldstyper, og dette bliver svært at have pladskapacitet til i hjemmet. Pladsen i et køkken er tit udnyttet godt og derfor har vi designet vores løsning med målet 15 cm i dybden. Med det mål kan sorteringsboksene hænge bag ved en åben dør, hvor mange har uudnyttet plads.

Vi kan ikke imødekomme alle behov, krav eller præferencer, men vi har gjort vores bedste for at skabe en løsning, som gør affaldssorteringen nem og overskuelig. Derudover har vi pakket vores løsning ind i et pænt, enkelt, nordisk look.