Affaldssortering indendørs

Der har de sidste par år været stor fokus på affaldssortering og genanvendelse af husstandenes affald - og reglerne for affaldssortering har været ændret et par gange. Til dags dato skal hver enkelt husstand inddele deres affald i ni fraktioner, som efterfølgende indsamles af renovationsarbejdere. De ni fraktioner er mad-, pap-, glas-, papir-, metal-, plast-, mad- og drikkekartoner, restaffald og farligt affald.
Mange borgere har givet udtryk for, at de gerne vil sortere deres affald, men at det er en udfordring, inden det smides ud i containerne. Der er så at sige mangel på et smart system, som kan lette indendørs affaldssorteringen og få flere til at sortere skraldet uden problemer.

 

Pladsmangel - den helt store udfordring

Forestil dig at du har fået indrettet dit køkken, så det spiller - alt har sin faste plads og det er sandsynligvis optimeret efter dine daglige behov. Men pludselig skal du til at sortere endnu mere affald. Det æstetiske udtryk som du har brugt lang tid på at opnå, ødelægges nu af kasser, affaldsposer eller andre midlertidige løsninger. Hvor skal du gøre af al affaldet, inden det smides ud i containeren?
Hvis du ønsker at bevare et enkelt og æstetisk udtryk i dit hjem, kan det være en fordel at tænke i vægholdte løsninger. På den måde slipper du for at have spande stående på gulvet samtidig med, at toppen af den vægholdte beholder kan anvendes til opbevaring af eksempelvis kopper, vaser eller nøgler.
Med en vægholdt løsning fra danske ReCollector får du et affaldssystem i et overskueligt og stilrent udseende, som du selv kan sammensætte alt efter behov og indretning - kun fantasien sætter grænser. Affaldsspandene kommer i et væld af farver, som passer ind i ethvert nordisk hjem med fokus på funktionalitet og æstetik.
Der anvendes 2 kg genbrugsplast til produktionen af en spand, hvilket betyder, at klimaet ikke udsættes for store CO2 aftryk i forbindelse med produktionen af ny plast. Du kan derfor købe dine nye affaldsspande med god samvittighed over for klimaet.

Omlæg dine vaner og rutiner med et stilrent system

Ligesom med alt andet nyt kræver det en omstilling af de vante vaner og rutiner. For nogen kan det være en udfordring, men så snart du har et smart brugbart system - der samtidig ser stilrent ud - er du langt mere tilbøjelig til at ændre vaner.
Tænk over placeringen af affaldsspandene, da det vil lette sorteringen markant. Det meste affald generes ofte i køkkenet, så her er det oplagt at have en spand til madaffald, metal, plast samt mad-, og drikkekartoner inden for nærmeste rækkevidde. Entreen er også et godt bud på en placering til eksempelvis papirspanden.
Hvis du har børn, er det en god ide at introducere dem til systemet, så I er fælles om jeres indendørs affaldssortering. Her kan du med fordel montere ReCollectors transparente klistermærker, så børnene nemt kan holde styr på, hvilke typer affald der skal i hver enkelt skraldespand.

Gå efter en lugtfri løsning

Et andet aspekt som gør indendørs affaldssortering bøvlet, er lugt og rengøring af spandene. Med mindre du går ud med al affald hver aften, kan der hurtigt dannes lugt - særligt i sommermånederne - hvilket kan være til stor gene for indemiljøet i hjemmet.
Madaffald, mad-, og drikkekartoner samt glas eller metal, der har indeholdt fødevarer, kan hurtigt begynde at lugte, når de ligger side om side. Du kan med fordel gå efter affaldsbeholdere, som er lufttætte og nemme at rengøre.
I en travl hverdag er det de færreste, som ønsker at bruge tid på at vaske flere forskellige affaldsspande, og for at lette denne proces er ReCollectors spande nemme og hurtige at rengøre i køkkenvasken.