Affaldssortering af chipsposer

Chipsposer skal sorteres som restaffald, hvis indersiden af posen er foret med metal. Er chipsposen derimod lavet af genanvendeligt plast, skal posen sorteres i beholderen med blød plast. Dette vil som oftest være angivet bag på posen.
Grunden til at de fleste chipsposer er foret med metal skyldes, at det øger holdbarheden på produktet. Men heldigvis er flere producenter begyndt at udvikle genanvendelige metalfri poser, der skal sorteres som blød plast - kig efter et lille plastpiktogram bag på posen.

 

Chipsposer affaldssortering - sådan genanvendes dine gamle chipsposer

Når du sorterer dine genanvendelige chipsposer korrekt derhjemme, bliver poserne smeltet sammen med andet genanvendeligt plast og får nyt liv. Hver gang du genanvender dit affald, og sorterer det korrekt i hjemmet, gør du miljøet en stor tjeneste. Den samlede CO2 udledning nedsættes, luftforurening med farlige partikler mindskes og vandmiljøet belastes i langt mindre grad. For hver gang du genanvender 1 kg plastaffald, spares der energi, som svarer til en gennemsnitlig husholdnings 14 dages standbyforbrug af elektriske apparater.