Genbrugsplastens udfordringer


At genbruge plast har mange udfordringer. Det skyldes ikke mindst, at der findes rigtig mange forskellige plasttyper, der bruges til produkter og emballager

Når vi affaldssorterer plastik for sig i vores skraldespand, så blandes de mange forskellige plasttyper sammen. Hvis der så laves nye produkter af den blandingsplast, så kan plasten ikke genanvendes. Men hvis der anvendes en ren plast som eksempelvis polypropylen til nye produkter, så kan plasten efterfølgende genanvendes. 

Hos ReCollector producerer vi vores sorteringsbokse i genanvendt plast og i ren polypropylen. Vi er lykkes med  at bruge 100% genanvendt plast til vores sorteringsbokse og også til de lyse farver. Dette er svært og grunden til, at vi ser rigtig meget genanvendeligt plast i sort eller mørke farver. Heldigvis sker der rigtig meget på området for genbrugsplast, så vi håber også, at vi en dag kan få vores genanvendeligt plast fra Danmark frem for at hente det i Italien, hvor vi indkøber industrispild.

Vi fjerner 2kg plast fra affaldsbjerget, når vi producerer en Recollector affaldsboks. Dét er vi super stolte af.

Du kan finde vores flotte udvalg af sorteringsbokse her.